US-EU

Talofa, sau e fa'atalanoa a matou oloa!

O le Iunaite Setete ua faia se maliliega ma le Iuni a Europa (EU) e foia ai le tolu tausaga o feeseeseaiga i luga o le tau o le uamea ma le alumini na faaulufale mai mai le poloka, na saunoa ai ofisa o le US i le Aso Toonai.

“Ua matou ausia se maliliega ma le EU lea o loʻo tausia le 232 tau ae faʻatagaina le faʻatapulaʻaina o voluma o uʻamea ma alumini EU e ulufale atu e aunoa ma se totogi," o le tala lea a le Failautusi o Fefaʻatauaiga a Amerika Gina Raimondo i le au tusitala.

"O lenei maliliega e taua tele ona o le a faʻaitiitia ai tau mo tagata gaosi oloa Amerika ma tagata faʻatau," o le tala lea a Raimondo, faʻaopoopo le tau o le uamea mo tagata gaosi oloa i lalo o le US ua sili atu ma le faatoluina i le tausaga talu ai.

I le taui, o le EU o le a faapa'ū a latou tau taui i luga o oloa Amerika, e tusa ai ma Raimondo.O le EU na faʻatulaga e faʻaopoopo le tau ia Tesema 1 i le 50 pasene i luga o oloa US eseese, e aofia ai Harley-Davidson uila afi ma bourbon mai Kentucky.

“Ou te manatu e le mafai ona tatou manatu faatauvaa i le leaga o le 50 pasene o le tau.E le mafai ona ola se pisinisi pe a 50 pasene le tau,” o le tala lea a Raimondo.

“Ua matou malilie foi e taofi le feeseesea’iga a le WTO e faasaga le tasi i le isi e faatatau i gaioiga e 232,” o le tala lea a le sui o Fefa’ataua’iga a Amerika Katherine Tai i le au tusitala.

I le taimi nei, "ua malilie le US ma le EU e faʻatalanoa le uluai faʻavae carbon-faʻavae i luga o fefaʻatauaʻiga uʻamea ma alumini, ma faia ni faʻamalosiaga sili atu mo le faʻaitiitia o le malosi o le carbon i auala o le gaosiga o le sila ma le alumini na gaosia e kamupani Amerika ma Europa," Fai mai Tai.

Na taʻua e Myron Brilliant, le sui peresitene o le US Chamber of Commerce, i le Aso Toʻonaʻi i se faʻamatalaga e faʻapea o le fefaʻatauaʻiga e ofoina atu se mapusaga mo tagata gaosi oloa Amerika o loʻo mafatia i le maualuga o tau o uʻamea ma le le lava, "ae e manaʻomia nisi gaioiga".

"O le vaega 232 o tau ma quota o loʻo tumau pea i luga o oloa mai fafo mai le tele o isi atunuʻu," o le tala lea a Brilliant.

I le taʻua ai o popolega mo le saogalemu o le atunuu, o le pulega a le sa avea muamua ma Peresitene Donald Trump na tuuina atu le 25-pasene o tau i oloa faaulufale mai o uʻamea ma le 10-pasene o tau i luga o alumini faaulufale mai i le 2018, i lalo o le Vaega 232 o le Fefaʻatauaʻiga Faʻalauteleina Tulafono o le 1962, faʻateleina le tetee i totonu ma fafo. .

O le le mafai ona ausia se maliliega ma le pulega o le Trump, na ave ai e le EU le mataupu i le WTO ma tuʻuina atu tau taui i luga o le tele o oloa Amerika.


Taimi meli: Nov-01-2021