I le lotolotoi o faiga a le malo, ua si'itia le gaosiga o le koale e faafetaia'ia ai le faaletonu o le malosi

Talofa, sau e fa'atalanoa a matou oloa!

O le sapalai o le koale a Saina ua faʻaalia faʻailoga o le faʻatupuina o le gaosiga o aso uma e oʻo atu i se maualuga fou i lenei tausaga ina ua maeʻa faiga a le malo e faʻateleina le gaosiga i le lotolotoi o le le lava o le eletise, e tusa ai ma le pulega maualuga o le tamaoaiga o le atunuu.

O le averesi o le gaosiga o le koale i aso taitasi na sili atu i le 11.5 miliona tone talu ai nei, i luga atu o le 1.2 miliona tone mai lena i le ogatotonu o Setema, e aofia ai le maina koale i le itumalo o Shanxi, le itumalo o Shaanxi ma le itulagi tutoʻatasi o Inner Mongolia na oʻo i le averesi o le gaosiga o aso taitasi e tusa ma le 8.6 miliona tone, a maualuga fou mo lenei tausaga, o le tala lea a le National Development and Reform Commission.

Fai mai le NDRC o le a faʻaauau pea le faʻatupulaia o le koale, ma o le manaʻoga mo le koale e faʻaaogaina e gaosia ai le eletise ma le vevela o le a mautinoa lelei.

O Zhao Chenxin, failautusi aoao o le NDRC, na fai mai i se fonotaga talafou talu ai nei e mafai ona mautinoa sapalai malosi i lenei taumalulu ma le tautotogo a sau.A o faʻamautinoa le sapalai o le malosi, o le a faʻamautinoa foi e le malo o sini a Saina e faʻapupulaina le carbon emissions i le 2030 ma oʻo atu i le carbon neutrality i le 2060 o le a ausia, o le tala lea a Zhao.

O fa’amatalaga na o’o mai ina ua mae’a ona faia e le malo le tele o faiga e fa’amalosia ai le sapalai o le koale e fa’atatau i le le lava o le eletise, lea ua a’afia ai falegaosimea ma aiga i nisi o vaega.

O le aofaʻi o 153 koale na faʻatagaina e faʻateleina le gaosiga o le gaosiga e 220 miliona tone i le tausaga talu mai Setema, lea na amata ai e nisi ona faʻatupuina galuega, faʻatasi ai ma le faʻatusatusaina o le gaosiga fou e oʻo atu i le 50 miliona tone i le kuata lona fa, fai mai le NDRC.

Na filifilia foi e le malo ni koale e 38 mo le faʻaaogaina faʻanatinati e faʻamautinoa ai sapalai, ma faʻatagaina latou e faʻateleina le gaosiga o gaosiga i lea taimi ma lea taimi.Ole aofa'i ole gaosiga fa'aletausaga ole 38 eli koale ole a o'o ile 100 miliona tone.

E le gata i lea, ua faʻatagaina e le malo le faʻaaogaina o eleele mo le sili atu i le 60 koale maina, lea e mafai ona fesoasoani e faʻamautinoa le gafatia o le gaosiga o le tausaga e sili atu i le 150 miliona tone.O lo'o fa'amalosia ai fo'i le toe fa'aauauina o le gaosiga o koale na tapunia mo sina taimi.

Sun Qingguo, o se ofisa i le National Mine Safety Administration, na ia taʻua i se fonotaga a le au talafou talu ai nei, o le siitia o le gaosiga o loʻo i ai nei sa faia i se tulaga maopoopo, ma o loʻo faia e le malo ni faiga e siaki ai tulaga o eli koale e faʻamautinoa ai le saogalemu o tagata eli.

Lin Boqiang, o le ulu o le China Institute for Studies in Energy Policy i le Iunivesite o Xiamen i le itumalo o Fujian, fai mai o le gaosiga o le koale ua sili atu i le 65 pasene o le aofaʻi o le atunuʻu, ma o loʻo iai pea le sao taua o le suauʻu faʻamalosi i le faʻamautinoaina o sapalai malosi. i taimi pupuu ma taimi feololo.

"O loʻo faia e Saina ni faiga e faʻamalieina ai lona malosi faʻafefiloi ma le mea aupito lata mai o le faʻamalosia o le fausiaina o matagi tetele ma le malosi o le la i itulagi toafa.Faatasi ai ma le televave o le atinaʻeina o ituaiga malosi fou, o le vaega o le koale a Saina o le a iu lava ina vaʻaia se sao taua i le fausaga o le malosi o le atunuu,” o le tala lea a Lin.

Fai mai Wu Lixin, fesoasoani i le pule sili o le Coal Industry Planning Institute of China Coal Technology and Engineering Group, o le alamanuia koale o loʻo sui foi i se auala lanumeamata o atinaʻe i lalo o sini lanu meamata a le atunuʻu.

“O le alamanuia koale a Saina o loʻo faʻaumatia le gafatia tuai ma taumafai e ausia le gaosiga o le koale saogalemu, lanu meamata ma faʻatekonolosi," o le tala lea a Wu.


Taimi meli: Oke-20-2021